Vaardig en weerbaar!

Tijdens dit leerwerktraject worden er textiele vaardigheden aangeleerd. Zoals het vermaken en repareren van kleding maar ook het ontwerpen van nieuw textielprojecten, zoals kleding en woontextiel. Daarnaast wordt deze vrouwen vaardigheden aangeleerd om een eigen kleine onderneming op te zetten. Kortom: al het nodige om als jonge vrouw een bestaan op te kunnen bouwen komt in dit traject aan de orde!

Uiteraard staan niet alleen vaardigheden op het gebied van huishouding, verkoop en textiel centraal. Naast dat het belangrijk is dat je het vak beheerst, is het ook erg belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en weerbaar bent. Weerbaar tegen agressie, geweld en misbruik. Deze jonge vrouwen volgen daarom op het project ook een weerbaarheidstraining.

Het leer-werktraject voor jonge vrouwen werkt zo veel mogelijk samen met de andere trajecten. Leer-werktraject “bouw” maakt bijvoorbeeld zitmeubels als onderdeel van de praktijkopleiding. De jonge vrouwen maken op hun beurt de zitkussens voor deze meubels zodat er een totaalproduct op de markt gebracht kan worden. Een samenwerking waar we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en elkaar leren waarderen omdat we elkaar aanvullen.