Voor jongeren met groene vingers

Groenten kweken voor de community en het aanleggen en onderhouden van particuliere tuinen. Zomaar wat activiteiten die vallen onder het leer-werktraject “groen”. 

De jonge mannen van het leerwerktraject “groen” worden opgeleid als tuinman/hovenier. Op de
projectlocatie worden groenten, fruit en planten gekweekt en onderwijs gegeven. Daarnaast gaan de jongens, samen met Herman, een paar dagen per week op pad om aan de slag te gaan in een aantal grote tuinen in de buurt van onze projectlocatie. Dit tot grote tevredenheid van de opdrachtgevers. Het doel is dat de jongens als zelfstandig tuinman aan de slag gaan, wat een paar van hen inmiddels gelukt is!

Samenwerking en communitywork

Leer-werktraject “groen” vormt daarnaast de basis van de groentetuin voor het projectonderdeel communitywork. We willen uiteindelijk ook graag een positieve bijdrage leveren aan de directe omgeving van het projectterrein. Op termijn willen we maaltijden gaan uitdelen aan de inwoners van Beverley Hills, de township waar het project ligt. Hierbij zullen de jonge vrouwelijke projectdeelnemers hun talenten inzetten voor het maken van maaltijden op basis van de verse groenten uit de groentetuin.