Voor jongeren met groene vingers

Groenten kweken voor de community, het aanleggen en onderhouden van tuinen en het maaien van gras. Zomaar wat activiteiten die vallen onder het leer-werktraject “groen”. Net als bij het leer-werktraject “bouw” worden ook hier rekenvaardigheden aangeleerd en wordt er stage gelopen. Daarnaast zal de groentetuin één van de belangrijke onderdelen zijn van dit traject. Maar er zal ook praktijkervaring worden opgedaan door te werken in tuinen van particulieren.

In de omgeving van het project wonen veel mensen met grote huizen en mooie tuinen. Deze, veelal rijke, woningeigenaren hebben belang bij een tuinman die al het onderhoud doet van het perceel. Van het onkruidvrij houden van de tuin tot het schoonmaken van het zwembad. Dat biedt kansen en mogelijkheden voor onze jongeren. Niet alleen tijdens het project bij het vinden van stageplekken maar ook na het doorlopen van het traject zijn er voldoende mogelijkheden voor het vinden van een vaste baan.

Samenwerking en communitywork

Leer-werktraject “groen” vormt daarnaast de basis van de groentetuin voor het projectonderdeel communitywork. We willen uiteindelijk ook graag een positieve bijdrage leveren aan de directe omgeving van het projectterrein. Met onze zelf gekweekte groenten kunnen we bijvoorbeeld maaltijden maken voor de inwoners van Beverley Hills, de township waar het project in ligt. Er zullen in ieder geval één keer in de week maaltijden uitgedeeld worden. De jonge vrouwelijke projectdeelnemers zullen hun talenten inzetten voor het maken van maaltijden op basis van de verse groenten uit de groentetuin.