Herman en Henrien Lindhout, op weg met een missie.

Herman en Henrien Lindhout hebben van juli 2016 tot en met augustus 2017 gewerkt als vrijwilliger bij het Child and Youth Care Centre van Goeie Hoop in Gordons Bay (Zuid-Afrika). In hun hart is in die periode een groot verlangen ontstaan om langer en meer te dienen in Zuid-Afrika omdat de nood er groot is en ze er leerden dat je met weinig véél kunt betekenen in een mensenleven.

Hoe het begon…

Het kerkgebouw van de VGK-kerk in Strand ligt naast de wijk Beverley Hills, een krottenwijk met veel armoede, geweld en werkloosheid. Deze kerk heeft zich ruim tien jaar geleden tot doel gesteld om concreet iets te betekenen voor deze wijk. Het kón niet zo zijn dat er een wijk met armoede naast je kerk ligt en dat je er niets aan probeert te doen. De VGK besloot grond te kopen en er een gebouw te bouwen, het Life Change Centre. Na 12 jaar sparen en bouwen was het gebouw klaar voor gebruik. De wens en droom was om door dit centrum de wijk en mensenlevens te veranderen. Het ontbrak deze kerkelijke gemeente echter aan middelen om verder aan deze droom te kunnen bouwen.

Rond die tijd was Helderberg Uitreik op zoek naar een nieuw project, bij voorkeur een jongerenproject. Een nieuw doel om toe te kunnen voegen aan hun (omvangrijke) lijst projecten. Helderberg Uitreik is een Zuid-Afrikaanse non-profit hulporganisatie, uitgaand van de Nederduitse Gemeente Helderberg met diverse hulpverleningsprojecten in buiten- en binnenland.

In de laatste weken van hun verblijf in 2016/2017 in Zuid-Afrika zijn Herman en Henrien Lindhout in contact gekomen met zowel VGK Strand als Helderberg Uitreik. Dromen en verlangens werden gedeeld. En wat bleek? Wat de één niet had, kon de ander aanvullen en andersom. Het gebouw van VGK-Strand, de ervaring en inzet van Helderberg Uitreik en het verlangen en de beschikbaarheid van Herman en Henrien…  het kwam allemaal bij elkaar in dat ene project, ElizaYo. Een mooie samenwerking werd geboren!

En nu…

Op 1 oktober 2018 reisden Herman en Henrien Lindhout en hun kinderen Jarno, Chris en Carlijn, na een jaar van voorbereidingen en plannen maken, naar Zuid-Afrika. Met volle koffers en een sterke motivatie om de komende vijf jaar in hun nieuwe thuisland het verschil te gaan maken voor anderen. Het is hun verlangen om te dienen in dit land, om talenten en liefde te delen met jongeren en anderen die God op hun pad brengt.

Inmiddels zijn ze gesetteld, zijn er contacten gelegd en plannen gemaakt en groeit het project stap voor stap. Onder verantwoordelijkheid van Helderberg Uitreik zijn Herman en Henrien in en met het project aan de slag gegaan.

Henrien houdt zich vooral bezig met de pré-school. Daarnaast begeleidt Henrien ook het leer-werktraject voor jonge vrouwen. Herman richt zich op het “groenwerk”. En samen nemen ze het communitywork voor hun rekening. Om op deze manier het verschil te maken tussen overleven en leven. Om kansarm te veranderen in kansrijk… en samen met de jongeren op weg te gaan naar een toekomst met perspectief!

Hieronder vindt u het postadres van de familie Lindhout. Wanneer u goederen wilt verzenden, controleert u dan vooraf even de douaneregels van Zuid-Afrika? Niet alle goederen mogen zonder meer naar het land verzonden worden.

Helderberg Uitreik

Familie Lindhout

Postbox 337

Somerset-West 7129

South Africa