Pré-school

Problemen als schooluitval kun je niet vroeg genoeg onderkennen en voorkomen. Helaas zijn er in Zuid-Afrika ook veel kinderen die in eerste instantie helemaal op een school aangemeld kunnen worden. Meestal is de reden hiervoor het ontbreken van geboortepapieren. Deze papieren zijn een must voor de inschrijving op een school. Het (opnieuw) verkrijgen van deze benodigde papieren is een hele klus. Vaak gaat er zoveel tijd overheen dat de inschrijfperiodes op de scholen alweer gesloten zijn en er dus nóg niets opgelost is. Door de lessen die wij deze kinderen in onze pré-schoolklas bieden, komen ze op niveau en zullen ze op termijn naar een reguliere school kunnen en daar aansluiting vinden.

Daarnaast helpen we, waar nodig, bij het opnieuw aanvragen van de benodigde papieren. Vaak hebben deze kinderen ouders die verslaafd zijn aan drank en drugs. Deze zijn daardoor niet altijd goed bereikbaar; de communicatie verloopt soms, op z’n zachts gezegd, wat moeizaam. Kinderen zijn hier duidelijk de dupe van het gedrag van hun ouders en dat is verdrietig.

Inmiddels zijn de eerste kinderen ingeschreven op een échte school en hebben zij een mooie start kunnen maken. We zijn daar dankbaar voor!