Vaardig en weerbaar!

Om uit de greep van prostitutie, drugs en geweld te komen wordt aan jonge vrouwen ook een eigen leer-werktraject aangeboden. Hierbij worden bijvoorbeeld vaardigheden aangeleerd op schoonmaakgebied en gastvrijheid.

Omdat de regio grote aantrekkingskracht heeft op toeristen, zijn er in de buurt veel hotels en gastenhuizen te vinden. Daar is voldoende werkgelegenheid voor onze jonge vrouwen. Er zijn contacten in ons netwerk, waardoor we deze jonge vrouwen, na het positief afsluiten van hun stage, aan een baan kunnen helpen.

Uiteraard staan niet alleen vaardigheden op het gebied van huishouding. Naast dat het belangrijk is dat je het vak beheerst, is het ook erg belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en weerbaar bent. Weerbaar tegen agressie, geweld en misbruik. Deze jonge vrouwen volgen daarom op het project ook een weerbaarheidstraining.

Het leer-werktraject voor jonge vrouwen werkt zo veel mogelijk samen met de andere trajecten. Zo zal bijvoorbeeld het traject “groen” vanuit de groentetuin de groenten leveren voor de bereiding van maaltijden voor het communitywork. Een samenwerking waar we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en elkaar leren waarderen omdat we elkaar aanvullen.